SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Varför det är bra med artiklar
augusti 9th, 2012 by kolikx

Som entreprenör så är man i regel alltid intresserad av att testa ideer och man har ofta stora visioner om saker och ting. Dock kan det ibland vara frustrerande att många ideer kostar så fantastiskt mycket pengar att genomföra. Det finns exemplevis ingen hejd på hur mycket pengar det kan kosta att utveckla nya produkter, it-system eller för den delen marknadsföra en vara eller tjänst. Hur många entreprenörer är det egentligen som har råd att köra snygga reklamfilmer på tv 4 exempelvis? Inte så många förmodligen. Därför är det tur att det finns andra mer kostnadseffektiva sätt att marknadsföra sig på om man är villig att jobba hårt och långsiktigt. Jag tänker naturligtvis på att marknadsföra sig med hjälp av sökmotoroptimering. Möjligheterna är oändliga om man vet någorlunda hur man gör för att hamn i topp hos sökmotorerna. Det kan dock ta tid, i regel tar det flera månader av hårt jobb innan man börjar skönja resultatet och därmed kan skörda frukterna. Hur gör man då är ju den naturliga frågan. Ja för det första så är det smart att analyser vilka sök-ord som är relevanta för din affärside. Sedan fokuserar man på dessa ord när man börjar skapa innehåll på sajten. Om man bygger en ny sajt så är det även smart att välja ett domännamn som är samma som sitt viktigaste sökord. För att återgå till innehållet på sajten så är det stora textmassor av unikt innehåll som gäller. Detta är viktigt eftersom ju mer text man har desto större chans har man att få trafik även på de ordkonstellationer som man primärt inte optimerat sajten för. När detta är gjort så börjar det moment som förmodligen är det absolut viktigaste. Nämligen länkbygget. Hur gör man då för att bygga länkar? De två vanligaste sätten är via länkkataloger och artikelkataloger. Länkkataloger är egentligen exakt vad det heter: en katalog full med länkar. Vissa länkkataloger har ganska bra pagerank, men min erfarenhet är ändå att artikelkataloger är det bästa sättet att på egen hand bygga länkar till sina webbprojekt. Varför är då artiklar bättre än bara länkar? Min gissning är att artiklar är mer värda i länkhänseende eftersom länkarna bäddas in i en kontext som förhoppningsvis har med webbprojektet, det vill säga målsidan att göra. Så skriver du exempelvis en artikel om de olika akassorna i Sverige i syfte att länka till en sajt som har med a kassa att göra så verkar det enligt mina erfarenheter som att detta är mer värt jämfört med att bara lägga in en länk i en länkkatalog med samma pagerank som artikelkatalogen.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu