SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Vilka är de vanligaste felanmärkningarna vid bilbesiktning?
mars 16th, 2016 by kolikx

Besikta bilen

Alla bilägare måste någon gång besikta bilen och de flesta har nog någon gång fått en anmärkning hos bilbesiktningen. Men vilka är de vanligaste felanmärkningarna? Läs vidare så skall jag bidra med lite kunnande kring denna fråga.

Undersökningen visar att den vanligaste anmärkningen är gällande felaktig positionslykta. Det näst vanligaste felet rör strålkastare för halvljus. På tredje plats kommer felaktig parkeringsbroms. Enligt besiktningsmannen i intervjun så beror detta på att det blivit för svårt att byta lampor på egen hand eftersom bilarnas konstruktion blir allt mer avancerad.Efter lite efterforskningar så hitta jag en artikel på Svt.se där man undersökt de vanligaste besiktningsanmärkningarna i Dalarnas län under 2014 hos Bilprovningen. Enligt artikeln så ligger Dalarnas län på samma utfall som riksgenomsnittet vilket gör att datan blir hyfsat tillförlitligt även på riksnivå.

Topp 10 vanligaste felanmärkningar vid bilbesiktning

Här kommer hela listan över de vanligaste felanmärkningarna hos Bilprovningen.

  1. Positionslykta
  2. Strålkastare halvljus
  3. Parkeringsbroms bromsverkan
  4. Spindelled
  5. Styrled
  6. Skyltlykta
  7. Färdbroms bromskraftfördelning
  8. Bromsslang
  9. Färdbroms bromsbelägg
  10. Färdbroms hjulbroms

Hitta närmaste bilbesiktning

Om det börjar bli dags för bilbesiktning så antar jag att du vill att besiktningen skall gå så snabbt och smidigt som möjligt. Då är det enklast att välja en besiktningsstation i närheten. Nuförtiden så är det inte bara Bilprovningen som gör bilbesiktningar utan det finns även privata aktörer som erbjuder detta. De privata aktörerna är Dekra, Besikta, Carspect, Clearcar och Opus. Behöver du hitta en bilbesiktning i närheten så kan det därför vara ganska tidsödande att surfa runt hos alla aktörer för att se om de har en station i närheten. Därför kan vi tipsa om sajten hitta-bilbesiktning.se, där finns alla bilbesiktningar samlade på ett och samma ställe och du kan i lugn och ro hitta den som passar dig bäst.


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu