SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Bästa kreditkortet
oktober 3rd, 2014 by kolikx

Det finns många möjligheter för den som vill skaffa ett kreditkort. Dagens marknad erbjuder en mängd olika kort som alla har sina unika förmåner, rabatter och priser. För att hitta det bästa kreditkortet för just dig är det därför väldigt viktigt att jämföra olika kort för att säkerställa att de passar för det du har tänkt använda kreditkortet till. I jämförelsen av kreditkort finns det en lång rad saker man bör tänka på, och i den här artikeln tittar vi närmare på hur man kan gå tillväga för att hitta det bästa kreditkortet för sitt specifika behov.

Kreditgräns

Kortets kreditgräns sätter ramarna för hur mycket man kan handla på kredit åt gången. Nu för tiden kan man få relativt höga krediter på upp emot 150.000 kronor. Behöver man använda större belopp bör man alltså väga in detta i beslutsprocessen, samtidigt som man också bör komma ihåg att lägre kreditgränser även ger förnuftiga konsumtionsramar i det långa loppet. För den som vet att hon förmår att betala tillbaka beloppet innan kreditens räntor börjar gälla, kan högre kreditgränser vara ett bra och räntefritt alternativ till konsumentlån med belopp i samma storleksordning – men då är det viktigt att vara säker.

Räntor och avgifter på kreditkort

När man lånar pengar med kreditkort men inte hinner betala tillbaka summan innan den räntefria tiden löper ut, är man tvungen att betala räntor på det lånade beloppet. Räntan man betalar varierar från kreditkort till kreditkort, men en lägre ränta är givetvis fördelaktig, samtidigt som man också bör uppmärksamma hur lång räntefri period de olika kreditkorten erbjuder. Behöver man låna ett större belopp som man vet att man inte hinner betala tillbaka under den räntefria tiden kan det vara en god idé att istället överväga ett konsumentlån då dessa oftast erbjuds med lägre räntor än kreditbelopp som betalas tillbaka med räntor.

Avgifter för vissa tjänster, som till exempel att ta ut pengar i bank eller bankomat och eventuell användning utomlands, varierar mellan diverse kreditkort. Det kan därför vara fördelaktigt att jämföra kortens avgiftsvillkor. Har man däremot inte tänkt använda några av kortets avgiftsbelagda tjänster skall dessa avgifter inte heller vara avgörande faktorer.

Försäkringar, bonus och förmåner på de bästa kreditkort

Något av det bästa med dagens kreditkort är att de erbjuder diverse förmåner så som till exempel rabatter på shopping och olika försäkringar. Som kund får man oftast rabatter och bonus genom så kallade Cashback-avtal där kunden får tillbaka pengar för de bonuspoäng som har tjänats. Några kreditkort är specialiserade på exempelvis bensin- och drivmedelsrabatter, andra ger rabatt på resor medans vissa erbjuder mer generella förmåner relaterade till shopping på utvalda ställen. Att utvärdera dessa förmåner noga innan man väljer kreditkort kan leda till goda besparingar och större ekonomisk frihet med kortet.

Försäkringar är också en vanligt förekommande förmån som är inkluderad i kreditkortet, och många kort erbjuder bland annat reseförsäkring och avbeställningsskydd. Reseförsäkringarna som är inkluderade i kreditkorten är generellt av samma goda kvalitet som vanliga försäkringar man betalar för, och för den som reser mycket kan detta leda till stora besparingar. Eftersom vissa kreditkort är specialiserade på användning antingen i hemlandet eller utomlands, bör man också överväga dessa villkor – men oavsett om du behöver ett kreditkort i Sverige eller utomlands, så finns det bra kort att välja mellan.

Att hitta det bästa kreditkortet gör man alltså genom att jämföra allt från kreditgränser till inkluderade försäkringar – vilket kan leda till att du hittar just det kreditkortet som passar dig och dina behov bäst.


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu