SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Privat vårdförsäkring
juli 12th, 2012 by kolikx

I alla tider har människor varit i behov av vård. Och även om krämporna över tiden förändrats så har inte behovet av att åtgärda dem ändrats. Som tur är så finns det vårdgivare i vårt avlånga land, både via statliga institutioner och privata. I en perfekt värld så hade det kanske räckt med de statliga vårdgivarna, men som läget är nu så räcker inte dessa till för att ge en snabb och smidig vård-service eftersom vård-köerna är så långa. Därför så har privata vårdgivare kommit till för att komplettera de statliga. Självklart ser dessa en möjlighet att tjäna pengar på detta, men samtidigt så är behovet så stort att de fått en given plats i vårt moderna samhälle.

Sjukvårdsförsäkring

En sjukvårdsförsäkring skapar en lina mellan vårdbehovet och de privata vårdgivarna. Försäkringen fungerar på samma sätt som en vanlig hemförsäkring exempelvis.  Det vill säga att försäkringstagaren betalar en premie månadsvis, halvårsvis eller helårsvis till ett försäkringsbolag. Om man sedan anmäler att man är i behov av vård så gör man det till sitt försäkringsbolag som tidigare knutit till sig privata vårdgivare. Försäkringsbolaget förmedlar sedan försäkringstagaren till den privata vårdgivaren som levererar vården till försäkringstagaren. Vården betalar naturligtvis försäkringsgivaren för, dock sa kan det tillkomma en självrisk på exempelvis 500 kr som försäkringstagaren får stå för. Detta system ger en mängd olika positiva effekter, för det första så avlastas de statliga vårdgivarna så att de kan ge mer vård till alla de som inte har råd att teckna en egen sjukvårdsförsäkring. För det andra så är det naturligtvis bra för personen i fråga som tecknat en sjukvårdsförsäkring, då denne slipper gå länge och vänta på vårdgivning och för det tredje så är det bra för de företag som anskaffat sjukvårdsförsäkring åt sina anställda som får möjlighet att snabbare få tillbaka sin arbetskraft istället för att de de går hemma och väntar på att få träffa en specialist-läkare  och därmed inte kan vara med och bidra på företaget. Sjukvårdsförsäkringen bidrar alltså till att minska sjukfrånvaron hos de företag som valt att investera i sjukvårdsförsäkring.

Hur hittar man då en sjukvårdsförsäkring? Ja egentligen så är det enklaste sättet att söka information på internet om vilka försäkringsbolag som erbjuder denna produkt. Man kan även höra med sin chef utifall försäkringen ingår i anställningen hos sin arbetsgivare. Låt säga att försäkringen inte ingår i anställningen och man får göra sin research kring försäkringen själv. Isåfall så är det bästa att samla in information om de produkter som finns och sedan plocka in prisuppgifter för att på så vis kunna välja det bästa alternativet.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu